Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

30 millioner fra Friluftsrådet

Friluftsrådet uddeler 30 millioner kroner til projekter

 

Har du, din forening, organisation eller kommune en god idé til et projekt, som skaber nye muligheder for naturoplevelser og friluftsliv? Så søg om tilskud senest 1. oktober og få del i de cirka 30 millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som Friluftsrådet uddeler i 2017. 

 

Går du og tumler med en idé til et projekt, som kan give bedre muligheder for at opleve naturen og dyrke friluftsliv, så har du nu muligheden for at få midler til at realisere den. Der er frist for at søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som administreres af Friluftsrådet, den 1. oktober.
Udlodningsmidlerne er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S. Tidligere på året relancerede Friluftsrådet Udlodningsmidler til Friluftsliv, så der nu er en række forskellige temaer, som man kan søge om tilskud til.

Det lokale engagement blomstrer i naturen

Det er både frivillige ildsjæle, lokale foreninger, større organisationer, offentlige institutioner, kommuner og andre, der kan søge om tilskud til projekter af varierende størrelse.
“Det er en stor fornøjelse for os at bidrage til realisering af de mange gode idéer, som er med til at skabe gode oplevelser i naturen, øge livskvaliteten og styrke det lokale engagement. Vi glæder os til at se, hvilke spændende projektidéer, der bliver søgt om tilskud til denne gang,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.
Du kan søge om tilskud til projekter, der falder ind under disse temaer:

 

  • Friluftslivets ildsjæle: Lokale foreninger, brugergrupper og andre frivillige kan søge tilskud på op til 50.000 kr. til initiativer, der skaber bedre natur eller nye muligheder for at dyrke friluftsliv i lokalområdet.
  • Del dine hemmelige steder: Kender du en skjult naturperle i dit lokale område? Foreninger, kommuner mv. kan søge støtte til at forbedre adgangsforholdene og synliggøre særlige steder i naturen.
  • Bevæg dig i naturen: Søg tilskud til projekter, der giver mindre aktive befolkningsgrupper bedre mulighed for at bevæge sig i naturen.
  • Friluftsliv lige i nærheden: Kommuner og aktører, der samarbejder med kommuner, kan søge tilskud på op til 500.000 kr. til udvikling af rekreative områder eller grejbanker.
  • Nye vinkler på naturformidling: Landsdækkende organisationer, frivillige foreninger, kommuner og andre kan søge om tilskud til projekter, hvor naturformidling er med til at løse problemer i samfundet eller er med til at få nye målgrupper ud i naturen.
  • Store oplevelser i storslået natur: Nationalparker og naturparker kan søge om tilskud til projekter, der udvikler friluftsliv og naturformidling.
  • Udvikling af frivilligt engagement i naturen: Vi giver tilskud til 2-4 større udviklingsprojekter, som udvikler rammerne for det frivillige engagement i naturen.

 

Få gode råd og sparring

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få tilskud til din idé? Eller vil du gerne høre mere om temaerne? Så læs mere på www.friluftsraadet.dk/tilskud eller ring til Friluftsrådets konsulenter på tlf. 33 79 00 79 (tast 2).

 

Kontaktinformation