Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Fortællinger om havet

 

 

 

Svendborg skal have en parade

Det fortjener byen; det fortjener historien – og det fortjener vi der bor her.

I århundreder har der levet mennesker i dette skønne og frodige område. Mellem bakkerne, de mange vandløb, sundet og småøerne. Her leves livet og her er store eventyr startet. Driftige sømænd har åbnet Sydfyn mod verden, og vi vil med paraden den 15.9.2017 iscenesætte og udfolde både små og store maritime historier om at turde navigere efter drømme og visioner på den anden side af horisonten. Så vi inviterer alle, der har lyst til at støtte idéen, til at være med og deltage i festlighederne.

 

Information og Opstartsmøde for alle interesserede mandag 22.maj 2017 i Borgerforeningen, Svendborg Kulturhus kl. 17 – 18:30

 

Der er knapt et ½ år til Paraden skal gå gennem byen , og det er ikke spor for lang tid, hvis vi skal kunne nå at planlægge og gennemføre en festlig, original og mangfoldig markering af, at vi bor, hvor vi bor, for det her er vores hjem! Vi er i gang med forberedelserne; men inden vi når for langt, vil vi gerne dele idéer og overvejelser med alle gode lokale kræfter: enkeltpersoner, foreninger og institutioner, der sætter pris på Svendborg og har lyst og tid til at vise det.

 

Hvorfor en Parade?

Overalt i verden og i alle kulturer har mennesker vandret i optog, når vi skulle udtrykke vores fællesskab. Vi har båret dukker, idoler, billeder og faner, mens vi har sunget, danset, spillet, gået i ekstase i et sanseligt samvær for at indlejre os i noget, der er større end os selv. Dén følelse vil vi genskabe i ”Fortællinger om Havet”, for vi mennesker har brug for at høre til.

Vi vil samle gode kræfter i området i et fantastisk optog, fyldt med masker, kæmpedukker, musik, drama, cirkus og dans. Paraden udløber fra Svendborgs centrale middelaldertorv og fortsætter ned gennem byen til havnen i en festlig fejring af, at vi er Øhavets Hovedstad, og vi er stolte af det.

 

Hvem står bag?

Sydfyns Kulturforening er en forholdsvis ny forening af lokale kulturaktive borgere med erfaringer fra bl.a. musikkens, teatrets, litteraturens, pædagogikkens og billedkunstens verdener. Foreningens formål er at bringe kunst og kultur i al sin mangfoldighed til store og små borgere i det sydfynske område. Med Svendborgs vartegn “Hvalfisken” i spidsen som paradens symbol, formet som en gigantdukke håber vi at få skabt en tilbagevendende tradition, der kan manifestere den vitale, sprudlende og kreative kraft i det sydfynske område. Her er et kulturelt væksthus, hvor kunst, kultur, formidling og erhverv mødes og befrugter hinanden, så der opstår magi i en mangfoldig iscenesættelse, der inkluderer unge og gamle, fra borgere til foreninger, fra kulturinstitutioner til undergrund, fra kommunale aktører til eksterne interessenter og nationale spillere i en frodig fortælling om hvad mennesker kan og hvad kunsten kan forene.

 

Er du blevet  nysgerrig så kom og hør mere mandag den 22. Maj 2017 kl.17 i Borgerforeningen, Kulturhus Svendborg.
Se mere på www.sydfynskulturforening.dk