Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Svendborg Idræts Samvirkes priser 2015

 

De nominerede til idrætspriserne er:

 

 

 Talentpris, som overrækkes den 18. juni på Svendborgs Sportsfestival

 

Nominerede:

 

Lasse Møller – Svendborg Motion og Vægtløftning  

Lasse Møller har trænet vægtløftning i Svendborg Motion & Vægttræning samt Svendborg Atlet Club siden 2014, hvor han begyndte at læse på SIMAC, som maskinmester-elev.

I 2015 har han intensiveret træningen til 5-6 gange om ugen i ca. 2½ time hver gang, og det resultaterne manifesterede sig i yderligere fremgang i alle øvelser.
Ved netop afholdte B-DM i Kalundborg, deltog Lasse møller i 77 kilo klassen, hvor han blev guldvinder med 100 kilo i træk og 120 kilo i stød.

 

 

Nicklas og Martin Svendborg Sund Sejlklub

”Hobie 16 Team Nicklas og Martin” er to meget ambitiøse sejlere, som har gjort det godt flere år og især sidste år, hvor de vandt Ungdomms EM’et i Italien 2015 på så overlegen vis med 7 førstepladser i 14 sejladser.
Magnus Lindholm – Svendborg Gymnastikf. Tumbling

Power Tumbler Magnus Lindholmer, har udmærket sig ved et særligt talent og en arbejdsomhed for at skabe resultater på såvel nationalt som internationalt niveau indenfor Power Tumbling.
Magnus er født i 2003 og bor i Svendborg, hvor han dagligt træner i Svendborg Gymnastikforening og supplerer det med træning i Svendborg Talentcenter, Oure Gudme IF og træning med landsholdet.

Magnus har på nationalt plan opnået så høje point i sin aldersklasse såvel teknisk, som i udførelse og sværhedsgrad.
2015 deltog Magnus i junior VM og endte som bedste dansker i sin aldersgruppe på en 13. plads.

 

 

 

Lederprisen, som overrækkes den 7. juni i Rottefælden

 

Nominerede:

 

Mette Christoffersen – Thurø Sejlklub
Mette Christoffersen har siden 2011 været leder af Thurø Sejlklubs juniorarbejde. Mette har lige fra starten været en dygtig leder der positivt har udviklet afdelingen til et tidssvarende og attraktivt tilbud, der danner grundlag for at klubben kan rekruttere nye børn til at sejle.

Mette  har samtidig formået, at forældrene indgår som trænere eller påtager sig andre frivillige opgaver.
Med Mette ved roret er Thurø Sejlklubs juniorarbejde kommet på sporet igen og det tegner godt for fremtiden.

 

Herdis Linde Jensen – Svendborg Taekwondo Klub

Herdis Linde Jensen har været medlem af Svendborg Taekwondo Klub i 25 år og i bestyrelsen i 24 år heraf 19 år som formand.
Herdis tillige medlem af Hovedbestyrelsen i DTAF i 2 år, og som formand for Forbundets Breddeidrætsudvalg. Herdis har altid brændt for bredden, og hendes kendskab til sporten og lederne i forbundets klubber har muliggjort, at klubbens medlemmer altid har fået gode vilkår.

Samtidig har Herdis altid støttet breddeidrætten fordi den var grundstenen til elite og skabelse af instruktører. Det er der mange der kan lære af.

Herdis tør gå imod strømmen, hun har sine meningers mod og hun tør stå ved sine holdninger. Herdis er en ildsjæl og der er respekt omkring hendes virke.

 

Niels Højgaard Hansen   – GOG / skakklubben
Niels Højgaard Hansen fortjener en kæmpe tak for den store indsats han har bidraget med i GOG og som han fortsat bidrager med.
Niels er en ildsjæl, og han brænder for foreningslivet. Har igennem 1990’erne og helt hen til konkursen været holdleder for GOG’s ligahold. En post som han desværre ikke har kunnet fortsætte med efter en ulykke, hvor han mistede førligheden. På trods af det, så har Niels fortsat sit gode humør, og har stadig sit engagement i GOG Håndbold.

Ikke nok med det, så har Niels Højgaard også stiftet Skakklubben i 1979, og har været formand alle årene. Niels er den store primusmotor til at indføres delvis eliteskak, hvilket betød af klubben i flere år spillede i den bedste række. En 3. plads blev det til i 2011 og 2 DM mesterskaber i pokalskak.

Et fantastisk humør og livsglæde samt energi til at trække det store organisatoriske læs har gjort at den årlige skakturnering på Lundeborg Havn, trækker deltagere fra hele landet.

 

 

 

 Foreningsprisen, som overrækkes den 7. juni i Rottefælden

 

Nominerede:

 

GOG

GOG Håndbold har i et utal af år været Fyns førende håndboldklub. Og det var også tilfældet i 2015 og 2016.

GOG havde Fyns bedste hold i 8 ud af 10 rækker i sidste sæson 2015, derudover har de også deres helt store flagskib i Håndboldligaen.
Derudover har GOG Håndbold også de øvrige kvaliteter, som en forening i skal have. Der er en velfungerende baby-afdeing, og en blomstrende børneafdeling med masser af aktiviteter og børn i U4,U6,U8 og U10. Ja, klubben vrimler med boldglade børn fra Sydfyn.

Seniorerne har også en vigtig rolle i GOG. Her trives en række motions- og seriehold, som spiller i alle de fynske rækker for både mænd og kvinder. Deraf følger et stærkt foreningsliv med base i GOG Arena – og med bidrag til en lang række af lokale arrangementer, hvor GOG-familien deltager med frivilligt arbejde på alle fronter.

Sådan har det været i mange år, GOG-familien har været samlet, som en forening på SYDfyn.

 

Thurø Sejlklub

Thurø Sejlklub har sat mange ting i søen, for at udvikle det enkelte menneske, udvikle klubben og det sydfynske område. I 2014/15 er der fastsat/fastlagt visioner for de kommende år med en ny ledestjerne for det aktive klubarbejde, bl.a. ved en stor indsats, som har skaffet 2 nye J-70 både og visionen er at nå fire både.
Thurø Sejlklub er i 2015 indtrådt i Sejlsportsligaen. Det har blandt meget andet betydet at Thurø Sejlklub er i en positiv udvikling, for at fastholde de sejlere vi allerede har på vandet samt rekruttere nye.
Der er i klubben etableret sejlerskole. Det er en kæmpe succes, som er under rivende udvikling. Klubben ønsker at give sejlerne en oplevelse af sejlsporten er lærerig både teoretisk og praktisk. Det skal være trygt og sjovt  at færdes på vandet.

 

Cykelklubben Team Tåsinge.

Team Tåsinge har eksisteret siden 2006 og har i dag mere end 180 medlemmer. Klubben rummer motionister, den seriøse rytter og konkurrencerytteren.
Klubben har medlemmer fra hele Svendborg Kommune og den har som baggrund en velfungerende og aktiv bestyrelse, der sørger for de organisatoriske opgaver.

En klub man er stolt af at være en del af og som kendetegnes på, at smilet og det gode humør er i højsæde.