Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Talentpuljen – Freja og Katrine fra GS Gudme

Freja og Katrine fra GS Gudme har deltaget i WAGS med støtte fra talentpuljen

Flotte præstationer trods svære betingelser

WAGC (World Age Group Competition) i november 2013 blev en lettere blandet fornøjelse. WAGC er en aldersinddelt international konkurrence, der af mange betegnes som det tætteste, man kommer på et junior VM i powertumbling. Ugen inden WAGC havde de danske seniorer desværre ikke præsteret det man fra dansk side havde ønsket sig. Test af en ny slags acrosport-bane gav stort set alle gymnaster store udfordringer og den dansk WAGC delegation tog grundet dette til Sofia, Bulgarien med lettere nedjusterede forventninger.
De første par træninger på den nye bane gjorde da også, at der måtte laves mange backup planer og endda backup af backup. Især for de yngre gymnaster var det svært, at få noget optimalt ud af banen, men de tog det pænt og gjorde, hvad de kunne for at få fundet nogle øvelser, der gav mening.
Freja og Katrine skulle som de første repræsentere Danmark til dette WAGC, hvilket blev til godkendt præstation, hvor de endte på 18.- og 19. pladsen. Det var desværre ikke de øvelser som de havde planlagt hjemmefra som de kunne få med i konkurrencen, men taget i betragtning at mange justeringer var nødvendige var det meget tilfredsstillende med to midterplaceringer i et felt, hvor der er mange stærke østeuropæiske piger.
Næste gang er jeg sikker på, at vi ser dobbeltroterende spring i begge øvelser fra de to meget unge gymnaster fra Sydfyn, der sker meget for dem de kommende år!

Daniel Bay, Juniorlandstræner.