Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Talentpuljen – SfB U15

Spanien finale billede 6

U-15 SfB

Barcelona 11. – 18. oktober 2013

 

 

Fredag d. 11. oktober mødtes vi ved SfB´s klubhus på Hellegårdsvej kl. 11.15. Humøret var højt og forventningerne store hos alle de 29 spillere, 1. holds træner Graham Easter, 2. holds træner Mikael Pedersen samt de 9 andre voksne, der skulle med på den længe ventede tur til Malgratense Cup i Spanien.

 

Efter lidt ventetid ankom bussen, der med lidt fleksibilitet blev pakket. Spillernes udstyr/tasker og al den dejlige mad der var blevet sponsoreret til vores tur fyldte lidt mere end den tyske chauffør havde forventet. Men det hele kom med.

 

I Marienlyst samlede vi deres U-15 hold op samt nogle boksere, der skulle på træningslejr i Spanien. Endnu et par stop blev gjort langs motorvejen for at få de sidste spillere/boksere med.

 

I Hamburg skiftede vi chaufføren ud med to nye tyske chauffører, der kun kunne tysk. Heldigvis var der en af forældre med på turen, som kunne kommunikere på tysk.

Turen ned igennem Europa gik godt. Hele turen derned nød vi godt af den forplejning der var sendt med os. Kage, boller, pastasalat, frugt, juice osv. blev nydt i pauserne. Tak til alle der bidrog til forplejningen.

 

Sent lørdag eftermiddag nærmede vi os målet. Vi satte først bokserne af i en by tæt på der hvor vi skulle bo. Derefter gik turen til Malgrat, hvor vi tjekkede ind til stævnet og så var vi klar til at køre til vores hotel i Santa Susanna, hvor vi ankom kl. 19.30.

Drengene blev fordelt på 3-4 mands værelser. Alle var i højt humør og efter et tiltrængt bad mødtes vi alle til aftensmads kl. 20.30.

Herefter var det tid til at finde sengene og få en god nats søvn.

 

Søndag formiddag havde vi tid til at snuse lidt rundt i det område vi boede i. Drengene hyggede sig på tværs af holdene og efter frokostbuffeten var der afgang med bus til åbningsceremonien. Drengene deltog i en stor fælles indmarch. Der var hold fra mange forskellige nationer: Rusland, Finland, Ukraine, Tyskland, Spanien, Albanien, og selvfølgelig Danmark.

Herefter gik turen tilbage til hotellet med bussen, hvor drengene fik noget mad inden vi igen skulle med bussen for at køre til et andet stadion, hvor begge hold skulle spille deres første kamp. 2.holdet lagde ud med en kamp mod et tysk hold. Desværre tabte de, men der var god holdmorale og de kæmpede flot. Bagefter spillede 1. holdet også mod et tysk hold. Kampen endte 0-0, hvor manglende skarphed var årsagen til at vi ikke vandt kampen. Så var turneringen i gang for begge hold.

 

Mandag skulle begge hold sidde over hvilket betød at vi havde mulighed for at arrangere en tur til Camp Nou i Barcelona. Formiddagen blev brugt til hygge ved poolen.

Vi ankom til Camp Nou i bus om eftermiddagen og alle spillere som forældre var super spændte på at opleve det store stadion. Indgangsbilletten blev betalt for alle og så var der ellers 2 1/2 times fri oplevelses ret på det imponerende stadion. Drengene gik rundt i små grupper og sugede det hele til sig. Til sidst mødtes vi alle i den store imponerende shop, hvor lommepengene blev spenderet flittigt. Der blev også købt postkort og frimærker til alle de sponsorer, der har bidraget til turen.

Alle var fyldt til randen med oplevelser da vi kørte tilbage til hotellet igen. Heldigvis nåede vi lige aftensmaden og herefter blev drengene bedt om at gå tidligt i seng pga. vigtige tidlige kampe dagen efter.

 

Tirsdag var dagen hvor begge hold skulle bevise hvad de stod for rent spillemæssigt. Efter morgenmaden blev vi kørt op til et lille stadion, hvor begge hold spillede 2 kampe. Alle 4 kampe blev vundet. Energien og humøret var selvfølgelig i top på busturen hjem til hotellet. Begge hold var nu klar til kvartfinalen!!!

Om aftenen skulle trænerne til en fælles festmiddag på en landlig spansk restaurant med lederne fra de andre hold. De udvekslede diverse gaver med de andre hold.

Vi andre hyggede med aftensmaden på hotellet og hele mandskabet blev endnu engang sendt tidligt i seng pga. de vigtige kvartfinaler dagen efter.

 

Onsdag var der tidlig morgenmad på hotellet. Alle depoterne blev fyldt godt op og så gik turen endnu engang mod stadion med bussen. Vejret var fantastisk og alle var super spændte på kvartfinalekampene. 1.holdet startede med at spille en spændende kvartfinale mod endnu et tysk hold som de vandt 3-1. Så havde vi et hold klar til semifinalen.  Derefter spillede 2.holdet deres kvartfinale, som de desværre tabte til et russisk hold. Drengene fra 2.holdet var selvfølgelig skuffede og flere havde svært ved at holde tårerne tilbage, MEN når det er sagt, så leverede de en super præstation de kan være stolte af.

Eftermiddagen blev afsluttet på stadion med semifinalen, der stod mellem vores 1.hold og det russiske hold som slog 2. holdet ude i kvartfinalen. Vi vandt overlegent 5-0, det ene mål flottere end det andet, og fik hermed hævn! Alle jublede og var glade for at finalepladsen var sikret. Det hele blev fejret med hjemmebagte muffins og en tiltrængt sodavand til alle.

Vi kunne kort nå at vende på hotellet hvor drengene tog sig et koldt bad og fik noget frugt og så var der afgang med bussen med retning imod det store stadion, hvor vi havde holdt indmarchen.

Vi mødte Marienlyst U-15 (tidligere FC Fyn) i finalen!!! De selv samme drenge vi havde kørt i bus med hele vejen fra Danmark!!! Stemningen på stadion var helt euforisk da drengene marcherede ind til høj musik efterfulgt af navne opråb og til sidst den danske national sang. Der var ikke et øje tørt.

SfB-drengene kæmpede en brav kamp, men måtte se sig slået fortjent 2-0 i en super velspillet finale.

 

Efter kampen var der blevet arrangeret en fælles middag til alle SfB´s spillere og forældre på en lille hyggelig spansk restaurant i gåafstand fra stadion. Super hyggeligt og en rigtig god oplevelse for alle drengene, der havde haft en fantastisk dag med sportslige flotte resultater for begge hold.

Aftenen blev afsluttet på det store stadion med stor fælles indmarch fra alle de hold, der havde deltaget i turneringen. Pokaler og medaljer blev overrakt og det hele blev afsluttet med et brag af et stort og flot festfyrværkeri. Kl. 23 kørte bussen os alle tilbage til hotellet efter en begivenhedsrig dag.

 

Torsdag morgen blev bussen endnu engang pakket til randen med al vores bagage og kursen gik mod Danmark kl. 9.30. Stemningen var høj i bussen og alle drengene havde en god hjemtur. På vejen hjem blev der købt brød mm til drengene, så endnu engang var forplejningen helt i top.

 

Fredag ankom vi til SfB kl 14. Gensynsglæden var stor for spillerne og deres familier.

 

Turen gik efter al forventning godt. Et godt tilrettelagt stævne med sportslige udfordringer for alle spillerne. En stor oplevelse drengene vil huske tilbage på med glæde.

 

Tak for støtten! Uden den havde en sådan tur ikke været en mulighed for SfB U-15.

 

Oversigt over SfB 1. og 2. holds kampe/resultater ved Trofeo Malgratense, Spanien:

 

SfB, 1. holds, kampe:

SfB, 2. holds, kampe:

hold: resultat: hold: resultat:
1. runde  SfB (1)   – JVF Dietk/Offh. (1) (GER)

0 : 0

 TSV Bleidenstadt (GER) – SfB(2)

3 : 1

2. runde  Energia Lviv (UKR) – SfB (1)

0 : 7

 SfB (2)  – DJSS IV   Frankivsk (UKR)

2 : 1

3. runde  FC Chervonograd (UKR) – SfB (1)

0 : 2

 TPS   White Boys (FIN) –  SfB (2)

1 : 2

Kvartfinale  FC Meisenheim (GER) – SfB (1)

1 : 3

 SfB (2)  – Torpedo Zhavoronki (1) (RUS)

0 : 2

Semifinale  Torpedo Zhavoronki (1) (RUS)- SfB (1)

0 : 5

Finale  Marienlyst (1) – SfB (1)

2 : 0