Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Talentpuljen – Thurø windsurfere

Thurø windsurfing klub til PWA World Cup

Ole Hasholt, Emil Bøgh og Rasmus Øgelund 

Gennem de sidste par år har I alt 3 unge windsurfere fra Thurø Windsurfing Klub deltaget i 4 PWA, professional windsurfers association, world cup stævner ved hjælp af støtte fra SIS. PWA world touren repræsentere den absolute elite indenfor windsurf sporten, og ved hvert stævne kan kun 48 af de bedste i hele verden deltage. Derfor er det stort at hele 3 windsurfe fra Thurø har fået wildcard til at deltage i world cuppen. Det drejer sig om Ole Hasholt, der både var med i Podersdorf, Østrig 2013 samt på Sylt, Tyskland 2012. Emil Bøgh, der debuterede på World touren ved den seneste World cup på Sylt 2013, og endelig Rasmus Øgelund, der efter den seneste World cup på Sylt nu har deltaget i i alt 4 World cup stævner 2x Podersdorf og 2x Sylt.

Der konkurreres indenfor 3 forskellige discipliner i PWA’en. Drengene har indtil nu gjort sig i disciplinen freestyle. I denne disciplin gælder det om at hoppe, snurre rundt, lave loops, dukke sig for sejlet, gøre det hele med en hånd, eller måske helt uden hænder, og meget andet.
Kort sagt at sammensætte en masse forskellige svære tricks med flot stil indenfor de 6-7 minutter et heat varer. Derefter modtager man en samlet pointscore, der afgør om man har slået sin modstander, og dermed kan gå videre til næste runde.

Drengene har dog allerede herhjemme bevist at de mestrer disciplinen og konkurrence aspektet. Alle 3 er tidligere junior danmarksmestre i freestyle. Ole i 2009, Rasmus 2010 og Emil 2011. Rasmus har efterfølgende vundet senior titlen i freestyle 2 år i træk 2012 og 2013. Og den samlede danske rangliste fra 2013 bevidner at alle 3 hører til i den absolute top med Rasmus som 1’er, Ole 2’er og Emil 4’er. Det er derfor naturligt at drengene tager skridtet videre og også begynder at konkurrere på internationalt plan.

Udover bare at være næste skridt i konkurrence rækken, giver det at deltage i en World Cup også meget andet. Drengene har fået utroligt mange gode kontakter, der både kan benyttes i forhold til træning, rejser og råd. Men også kan hjælpe dem i søgen på at følge windsurf drømmen videre, ved hjælp af nye sponsore, bedre eksponering og meget andet.

Derudover er det også enormt motiverende at få lov at deltage og sejle mod verdens allerbedste, og det er noget der giver ekstra energi til træningen derhjemme.
Det er også noget der kan mærkes generelt i Thurø Windsurf Klub. Og muligheden for at kunne deltage i en windsurf world cup er en ekstra drivkraft og motivation bag mange nye unge windsurfere i klubben.