Sport og Idræt i Svendborg – kontakt@sis-svendborg.dk

Ukraineindsatsen

I sidste uge deltog jeg i et møde i mellem Svendborg Kommune og frivilligområdet ang. Ukraine-indsatsen.

 

På mødet blev der talt om Svendborg Kommunes rolle og ansvar; Målgruppens behov; og evt. igangsættelse af nye initiativer.

 

Det var et godt møde med god energi. Der var deltagere fra flere kommunale afdelinger og repræsentanter fra de frivillige sociale organisationer, og kun mig der umiddelbart havde idrætskasketten på.

Opsamlingen fra mødet er ikke kommet endnu, men hvis I via SIS eller SPULT oplever foreninger, der af den ene eller anden årsag er optaget af mødet med de ukrainske (eller andre) flygtninge, så sig til.

 

DGI har et par sider, der kunne være interessante:

Skab et frirum i idræt for mennesker på flugt (dgi.dk)
Folder om hvad foreningsliv er på 11 sprog – download den her – Projekter med DGI (både ukrainsk og russisk blandt mulighederne)
Svendborg Kommune har indgået en aftale med Dansk Flygtningehjælp og DGI om en Fritidsindsats (ikke en ny aftale). En indsats der både arbejder helt nært med at guide nogle familier ind i foreningslivet og mere bredt med at lave workshops for en række foreninger. Så er der foreninger, der gerne vil vide mere om målgruppen, så kan vi arrangere en 3-timers gratis workshop. DRC | DRC Fritidsindsats

 

Venlig hilsen

 

Anne T Jensen

Foreningskonsulent

DGI Fyn │ Svendborgvej 337 │ 5260 Odense S

Mobil 24 67 32 24